1. Hola.hu
  2. Blog

gps nyomkövetés

3dec 2015

Az üzemanyag nyomában

Nem tehetsz róla, de már befészkelte magát az agyadba az üzemanyag-lopás rémes gyanúja? Rosszul érzed magad tőle, és szívesen kikerülnél ebből a kellemetlen helyzetből? Nem szükséges, hogy alaptalanul vádolj meg bárkit is, eljárhatsz szakszerűen, igazságosan is a Hol Az Autó flottakövetési szolgáltatásának segítségével!

3dec 2015

Autótolvaj eszköztár: GPS blokkoló

Egy igazán modern segítő eszközük van manapság a tolvajoknak, ami nem más, mint a GPS blokkoló. Feladata, hogy lebénítsa a GPS jeladókat, így, ha a tolvajnak sikerül lelécelnie a járművel, az a tulajdonos számára „nyomtalanul” eltűnik, és már csak bottal lehet ütni a nyomát.

A GPS nyomkövető műhold blokkoló használata bár illegális, mégis kereskedelmi forgalomban van, és megvan a saját célpiaca, akik nem éppen jóakaratú emberek. A blokkoló a műholdak által sugárzott 1450 és 1600 MHz közötti jelet zavarja, így a blokkolt eszköz „megvakul”, és képtelen lesz a pozíció meghatározására.

Volvo Truck
30okt 2015

Miért hasznos a GPS nyomkövető?

A hétköznapi szóhasználatban a GPS nem jelent mást, mint az autónkban, vagy telefonunkon használatos navigációs rendszert. A GPS nyomkövető rendszerek azonban ennél többre képesek.
A járműbe szerelt GPS nyomkövető eszköz lehetővé teszi, hogy a szolgáltatótól kapott (webes) felületen keresztül, bármikor és bárhonnan követhetjük járműveink helyzetét. Továbbá számos, az üzemeltető számára hasznos információ közlésére képes, mint például:

  • sebességmérés
  • megtett km
  • üzemanyag-fogyasztás
  • múltbéli pozíciók
  • stb.