1. Hola.hu
  2. Blog

3dec 2015

Az üzemanyag nyomában

Nem tehetsz róla, de már befészkelte magát az agyadba az üzemanyag-lopás rémes gyanúja? Rosszul érzed magad tőle, és szívesen kikerülnél ebből a kellemetlen helyzetből? Nem szükséges, hogy alaptalanul vádolj meg bárkit is, eljárhatsz szakszerűen, igazságosan is a Hol Az Autó flottakövetési szolgáltatásának segítségével!

3dec 2015

Ami durva, az durva! Tessék csínján bánni a fordulatszámmal!

Az autós kisvállalkozások, kamionos, fuvarozó cégek vezetőinek egyik örök dilemmája, hogy hogyan lehetne némileg lefaragni az üzemanyagköltségekből, tekintve, hogy az egyre drágább és drágább. Tény, hogy ezen vállalkozások, cégek csakis tapasztalt sofőröket vesznek fel, de nekik is lehetnek üzemanyagfaló vezetési szokásaik, beidegződéseik, amik azonban többnyire, ellenőrzés híján rejtve maradnak.

Természetesen a költségeket többféle módon lehet csökkenteni. Mi most azt vizsgáltuk meg, hogy a fordulatszám figyelembevételével hogyan lehet spórolni.

3dec 2015

Autótolvaj eszköztár: GPS blokkoló

Egy igazán modern segítő eszközük van manapság a tolvajoknak, ami nem más, mint a GPS blokkoló. Feladata, hogy lebénítsa a GPS jeladókat, így, ha a tolvajnak sikerül lelécelnie a járművel, az a tulajdonos számára „nyomtalanul” eltűnik, és már csak bottal lehet ütni a nyomát.

A GPS nyomkövető műhold blokkoló használata bár illegális, mégis kereskedelmi forgalomban van, és megvan a saját célpiaca, akik nem éppen jóakaratú emberek. A blokkoló a műholdak által sugárzott 1450 és 1600 MHz közötti jelet zavarja, így a blokkolt eszköz „megvakul”, és képtelen lesz a pozíció meghatározására.

Volvo Truck
30okt 2015

Miért hasznos a GPS nyomkövető?

A hétköznapi szóhasználatban a GPS nem jelent mást, mint az autónkban, vagy telefonunkon használatos navigációs rendszert. A GPS nyomkövető rendszerek azonban ennél többre képesek.
A járműbe szerelt GPS nyomkövető eszköz lehetővé teszi, hogy a szolgáltatótól kapott (webes) felületen keresztül, bármikor és bárhonnan követhetjük járműveink helyzetét. Továbbá számos, az üzemeltető számára hasznos információ közlésére képes, mint például:

  • sebességmérés
  • megtett km
  • üzemanyag-fogyasztás
  • múltbéli pozíciók
  • stb.